Etkinlikler, Telefonlar, Adresler, Otel, Restaurant, Eczane

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mersin Üniversitesi
E-posta Yazdır PDF

Mersin Üniversitesi, TBMM’nin 3 Temmuz 1992 tarihinde kabul ettiği 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuş, 10 Kasım 1992 tarihinde faaliyete geçmiştir. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında on dördüncü yaşını dolduran Üniversitemiz, ilk mezunlarını 1997 yılı Haziran ayında vermiştir.
Üniversitemiz 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Mersin Meslek Yüksekokulu, Gülnar Meslek Yüksekokulu, Mut Meslek Yüksekokulu, Tarsus Meslek Yüksekokulu ile lisansüstü programlarını yürütecek Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri’ne öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır.
1995-1996 eğitim-öğretim yılında Su Ürünleri Fakültesi, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi faaliyete geçmiştir. 15 Mart 1999 tarihinde de Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastanesi) hizmete açılmıştır.
Mersin Üniversitesi mevcut 6 fakültesine, 1999 yılında Eğitim, Mimarlık Fakültelerini, 2000 yılında Eczacılık Fakültesi’ni, 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim ve İletişim Fakültelerini ekleyerek fakülte sayısını 11’e çıkarmıştır.
Devlet Konservatuvarı, 1994-1995 eğitim-öğretim yılında orta öğretim düzeyinde öğrenci alarak açılmış; 1997-1998 eğitim-öğretim yılında lisans programına başlamıştır. 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğretime başlamıştır. Rektörlük Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı 2003-2004 eğitim-öğretim yılında Yabancı Diller Yüksekokulu’na dönüştürülmüş, 27 Haziran 2005 tarihinde Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, 9 Aralık 2005 tarihinde Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ve 30 Eylül 2006 tarihinde ise Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu’nun kurulması ile Yüksekokul sayısı 9’a çıkmıştır.
Kuruluşunda 4 meslek yüksekokulu bulunan Üniversitemizde bugün itibarıyla 11 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bunlar; Anamur, Aydıncık, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus, Mersin, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler meslek yüksekokullarıdır.
Üniversitemizde Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri’nin yanı sıra, Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1999-2000 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında faaliyete geçerek lisansüstü ve doktora düzeyinde eğitime başlamıştır. Üniversitemizde araştırma merkezi sayısı, son olarak İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin de açılmasıyla 14’e yükselmiştir.

EĞİTİM ÖĞRETİM ALANLARI

Fakülteler
· Eczacılık Fakültesi
· Eğitim Fakültesi
· Fen-Edebiyat Fakültesi
· Güzel Sanatlar Fakültesi
· İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
· İletişim Fakültesi
· Mimarlık Fakültesi
· Mühendislik Fakültesi
· Su Ürünleri Fakültesi
· Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi
· Tıp Fakültesi
Yüksekokullar
· Devlet Konservatuvarı
· Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
· Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
· Sağlık Yüksekokulu
· Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu
· Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
· Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
· Yabancı Diller Yüksekokulu
· Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulları
· Anamur Meslek Yüksekokulu
· Aydıncık Meslek Yüksekokulu
· Erdemli Meslek Yüksekokulu
· Gülnar Meslek Yüksekokulu
· Mersin Meslek Yüksekokulu
· Mut Meslek Yüksekokulu
· Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
· Silifke Meslek Yüksekokulu
· Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
· Tarsus Meslek Yüksekokulu
· Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Enstitüler
· Fen Bilimleri Enstitüsü
· Sağlık Bilimleri Enstitüsü
· Sosyal Bilimler Enstitüsü
· Güzel Sanatlar Enstitüsü

1- ÇİFTLİKKÖY MERKEZ KAMPÜSÜ
2- YENİŞEHİR KAMPÜSÜ
3- TECE KAMPÜSÜ
4- * ERDEMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU
* ERDEMLİ UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU
5- * SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU
* SİLİFKE UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU
6- AYDINCIK MESLEK YÜKSEKOKULU
7- GÜLNAR MESLEK YÜKSEKOKULU
8- MUT MESLEK YÜKSEKOKULU
9- ANAMUR MESLEK YÜKSEKOKULU
10- * TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
* TARSUS UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU
* TARSUS MESLEK YÜKSEKOKULU
11- * SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
* SOSYAL BİBLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
^ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ

Kampüsler

Kent merkezinden 14 km uzaklıktaki Çiftlikköy Merkez Kampüsü, Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu’nun Üniversitemize bağlanmasıyla kurulmuştur. Kuruluşu ile birlikte 325 000 m² alan üzerinde oluşturulan ana kampüste ilk önce inşaatı tamamlanmak üzere ve kapalı alanı 10.300 m² olan Mersin Meslek Yüksekokulu’nun 2 bloktan oluşan eğitim-öğretim binası ile laboratuvar ve atölye binaları Üniversitemize devredilerek, açılışı yapılmış ve eğitim öğretime başlanmıştır.
Üniversitemizce Çiftlikköy Kampüsü olarak adlandırılan bu alan Merkez Kampüs olarak planlanmış olup, 1994 yılında Mersin Meslek Yüksekokulu bina ve laboratuvarları, 1997 yılında Mühendislik Fakültesi derslik binası ile Rektörlük binası ve Cumhuriyet Alanı, 1998 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi Binası, 1999 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Binası ile Çarşı Kompleksi, 2001 yılında Amfi Tiyatro, 2003 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası, 2004 yılında Vadi Spor Kompleksi, 2005 yılında Merkezi Yemekhane ve 2006 yılında Stadyum ile Kültür Merkezi hizmete açılmıştır.
Bu kampüste; Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, İletişim ve Mühendislik Fakültelerinin yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Mersin Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı, Rektörlük ve Rektörlüğe bağlı idari birimler, sosyal, kültürel ve sportif amaçlı pek çok tesis yer almaktadır.
Yenişehir Kampüsü

1999 yılında Ulaştırma Bakanlığı’ndan Üniversitemize tahsisi sağlanan Yenişehir Kampüsü, toplam 28.000 m2 alana sahiptir. Ulaştırma Bakanlığı Mersin PTT Eğitim Merkezi olarak inşa edilmiş olan bu kampüsdeki 15.000 m2 kapalı alana sahip 4 bloktan oluşan binaların eğitim-öğretim amaçlı kullanımı için tadilatları 1999 ve 2000 yılında yapılarak hizmete açılmıştır. Kent merkezinin batı yönünde bulunan Yenişehir Kampüsü’nde; Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Eğitim Fakültesi Uygulama Kreşi ve Ana Okulu yer almaktadır.
Tece Kampüsü
Mersin-Antalya yolu sahil bandında yer alan Tece Kampüsü, toplam 57.607 m2 alana sahiptir. Bu kampüsde 1999 yılında Milli Piyango İdaresinden Üniversitemize tahsis edilen ve bu gün öğrenci yurdu ve sosyal tesis olarak kullanılan binalar, lojman, 2004 yılında yapımı tamamlanan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu binası ile Uygulama Oteli yer almaktadır.
Mersin Şehir Merkezi’ndeki Yerleşimler
Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastanesi), 1999 yılında Sağlık Liselerinin Sağlık Yüksekokulu’na dönüştürülmesi ile Sağlık Bakanlığı’ndan Üniversitemize tahsis edilen Mersin şehir merkezindeki Hemşirelik Okulu binasının 1998 yılında tadilatına başlanmış ve 1999 yılında Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak 200 hasta yatak kapasitesi ile hizmete sunulmuştur.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tahsisi sağlanan 1500 m² kapalı alanı olan bina MSTO’un desteği ile tamamlanarak kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları ve çocuk cerrahisi kliniği olarak hizmet veren birimleri 2001 yılında hizmete açılmıştır. 2002 yılında ise ilk yardım ve acil ünitesi tamamlanmış, son olarak da 2003 yılında hastane bahçesine yaptırılan ve hizmete açılan hizmet binası ile kapalı hizmet alanı 21.300 m2’ye çıkmıştır.

Tıp Fakültesi Hastanesi 12.100 m2, Acil Servis 1500 m2, Kadın Doğum ve Çocuk Cerrahisi Kliniği 1.352 m2, Stajyer Öğrenci Derslikleri ve Kafeterya 2.200 m2, Acil Laboratuvar 400 m2 alanda hizmet vermektedir. Ayrıca, hastane bitişiğindeki bir bina kiralanarak hastane yatak kapasitesi 375’e yükseltilmiştir.
Rektörlük Kültür Evi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 2002 yılı Haziran ayında Üniversitemize tahsis edilen 1.313 m2 kapalı alana sahip tarihi bina, Rektörlük Kültür Evi olarak hizmet vermek üzere restore edilmektedir. Kentimizin kültür dokusu içinde büyük önem taşıyan ve tarihi eser statüsündeki bina, Şehir Merkezi’ndeki Uray Caddesi üzerinde bulunmaktadır.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Mersin’in Karaduvar Mahallesi’ndeki Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Tesislerine ait 7800 m2 alan üzerindeki 4.000 m2 kapalı alana sahip bina 2002 yılında Üniversitemize tahsis edilmiştir. Binanın eğitim-öğretim amaçlı tadilat ve bakım-onarımı hayır sever bir vatandaş tarafından yaptırılmış olup Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2004-2005 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine bu binada başlamıştır.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mersin Serbest Bölge yakınında bulunan ve Mersin İl Özel İdaresi’nden Üniversitemize tahsis edilen 4 katlı 1.664 m2 inşaat alanına sahip bina, gerekli tadilatları yapılarak 2005 yılında eğitim ve öğretim hizmetlerine açılmıştır.
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü, Mezitli Beldesinde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Üniversitemize tahsis edilen binanın tadilatının yapılmasıyla 2003 yılında hizmete açılmıştır. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünün eğitim-öğretimini sürdürdüğü binanın yerleşim alanı 2.890 m2’dir.
Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, Halk kütüphanesi olarak inşa edilen ve 1999 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Üniversitemize tahsisi sağlanan 630 m2 kapalı alana sahip binada, Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu eğitim-öğretimini sürdürmektedir. Bünyesinde 3 derslik, kuyumculuk atölyesi, modelaj atölyesi, tasarım atölyesi, Gemoloji laboratuvarı, bilgisayar laboratuarı ve yemek salonu bulunmaktadır.
İlçelerdeki Yerleşimler
Anamur
1995-1996 eğitim-öğretim yılında kurulan Anamur Meslek Yüksekokulu’na Anamur Belediyesi tarafından, 1.500 m2 yerleşim alanı olan eski hizmet binası 2003 yılında yapılan protokolle tahsis edilmiştir. Bu binada 5 derslik oluşturularak turizm programlarının hazırlık sınıflarının öğrenim görmesi sağlanmıştır. Yüksekokul bünyesinde 100 kişilik konferans salonu da oluşturulmuş, 10 Kasım 2003 tarihinde açılışı yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Üniversitemize devredilen yeni binanın hizmete girmesiyle bu bina 2005 yılında Anamur Belediyesi’ne iade edilmiştir.
2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Üniversitemize devredilen büyük onarım ve bakımı yapılan binada 2003-2004 eğitim-öğretim yılından bu yana Yüksekokulumuz faaliyetlerini sürdürmektedir.
Aydıncık
Aydıncık Meslek Yüksekokulu, 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Gülnar Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak kurulmuştur. 1992 yılında Mersin Üniversitesi bünyesine bağlanması ile Gülnar Meslek Yüksekokulu’ndan ayrılarak Aydıncık Meslek Yüksek Okulu adı altında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yüksekokul 6.000 m² alan üzerinde 1.200 m² kapalı alan ve 3 katlı hizmet binasında eğitim-öğretimini sürdürmektedir
Erdemli
Erdemli Meslek Yüksekokulu Alata Bahçe Kültürleri’ne ait binada eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte iken Erdemli Belediyesi, Erdemli Kaymakamlığı ve sivil toplum örgütlerinin katkıları ile yaptırılan Erdemli Belediyesine ait binaya 2005 yılında taşınmıştır.
Silifke
D.S.İ Genel Müdürlüğü tarafından Yüksekokulumuza tahsis edilen 2 adet binanın yerleşim alanı 1.652 m2’dir. 1994–1995 yılında başlayan eğitim–öğretim faaliyetleri bu binada sürdürülmektedir. Yüksekokulumuza tahsis edilen eski belediye binasında idari personellere ait ofisler ile laboratuvar bulunmaktadır. Ayrıca DSİ Genel Müdürlüğü’ne ait bina İlçe Belediyesi tarafından satın alınıp onarıldıktan sonra üniversitemize devredilecektir
Gülnar
Yüksekokul 8.000 m2 kapalı alana sahip olup 3 bloktan oluşmaktadır. B blok 1998 yılında hizmete açılmış olup eğitim ve idari ihtiyaca yönelik olarak kullanılmaktadır. 2004 yılında tamamlanan C blok da çok amaçlı tiyatro ve sinema salonu ile halı ve kilim atölyeleri bulunmaktadır.
Ayrıca okulun A bloku 2002-2003 eğitim-öğretim yılında 200 öğrenci kapasiteli Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’na dönüştürülmüştür.
Mut

Mut Meslek Yüksekokulu Selçuk Üniversitesi’ne bağlı iken 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Toplam 20.000 m2 arsa üzerindeki 5397 m2 kapalı alanlı 4 katlı binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Tarsus
Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi 2002 yılında hizmete açılmıştır. Tarsus Meslek Yüksekokulu 1993-1994 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait binada faaliyetlerine başlamıştır. Yerleşim alanı 2.300 m2’dir. 2006 yılında Yüksekokulumuz Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi binasının 5. katına taşınmış ve 2006-2007 eğitim-öğretim faaliyetlerini bu alanda sürdürecektir.

: Mersin Üniversitesi